Schrijfwedstrijd: ‘Schrijven voor het slapengaan’

Helaas, de deadline voor het insturen van een verhaal is geweest. Maar niet getreurd! Je kunt je verhaal nog steeds insturen en wie weet hoor je hem dan binnenkort terug in de podcast.


Op 29 mei 2021 wordt Verhalen voor het slapengaan 1 jaar oud en dat moet natuurlijk gevierd worden. Hoe kan dat beter dan met een schrijfwedstrijd op de eerste verjaardag van de podcast? Test je schrijftalent en win!

Normaal gesproken lees ik romans en verhalen uit de Nederlandse literatuur en enkele van mijn eigen verhalen voor, maar de podcast kan natuurlijk niet bestaan zonder luisteraars. Daarom wil ik ook jullie de kans geven om je eigen verhaal in te sturen en wie weet win jij wel die mooie boekenbon t.w.v. €75,- en hoor je je eigen verhaal in de podcast terug!

Niet gewonnen? Niet getreurd! Deze schrijfwedstrijd is het startschot van een nieuwe rubriek in de podcast, waarin ik verhalen van de hand van luisteraars voorlees. Ook al win je bij de wedstrijd niet, dan heb je dus altijd nog de kans om later een nieuw (of hetzelfde) verhaal in te sturen en misschien wordt hij dan alsnog voorgelezen in de podcast. Hou mijn sociale media in de gaten (@verhalenvoorhetslapengaan) voor meer informatie over wanneer dit live gaat!

Waar moet het verhaal voor de wedstrijd aan voldoen?

  • Het verhaal moet tussen de 2.000 en 5.000 woorden zijn
  • Het thema en onderwerp zijn vrij, maar laat je inspireren door ‘slaap’
  • Het verhaal is Nederlandstalig (dialecten of Vlaams vallen hier óók onder)
  • Je moet het verhaal zelf geschreven hebben
  • Het verhaal mag niet eerder ergens anders zijn gepubliceerd of bekroond. Ook mag het niet al verkocht zijn aan een andere partij.

Deadline: 30 april, 23:59

Wat je kunt winnen:

  • 1e prijs: een boekenbon t.w.v. €75,- en je verhaal krijgt een eigen aflevering in de podcast
  • 2e prijs: een boekenbon t.w.v. €25,- en je verhaal krijg een eigen aflevering in de podcast
  • 3e prijs: je verhaal krijgt een eigen aflevering in de podcast

Bekendmaking: de winnaars worden in een extra aflevering op 29 mei 2021 bekendgemaakt.

Nog een tip: wees origineel en denk out of the box! Hoe unieker het verhaal, hoe groter je kansen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je heel je verhaal of stijl ineens om moet gooien om uniek te zijn; je moet wel jezelf blijven. Schrijf wat je het leukst vindt om te schrijven, dat geeft vaak het beste resultaat.

Voor nu: goedenacht, slaap zacht 🙂

Wil je andere schrijvers om tips vragen, oefenen met schrijfopdrachten of feedback krijgen op je eigen teksten? Kijk dan op Schrijven Online.